Dlaczego warto jeść fasolkę?
Fasolka szparagowa zawiera potas, wapń, fosfor, żelazo i mangan. Ma właściwości zmniejszające poziom cukru we krwi. Fasolka ma tylko 32 kcal i dużo błonnika, a więc możemy ją śmiało jeść przy okazji stosowania różnych diet. Warzywa te dobroczynnie wpływają również na nerki i pęcherz. Fasolka polecana jest również osobom z niedoborem żelaza i wysokim poziomem cukru.
źródło: se.pl
Też uwielbiam fasolkę ;)
OdpowiedzUsuńMogłabym jeść w nieograniczonych ilościach.
Fasolkę uwieeeelbiam :)
OdpowiedzUsuńLubię fasolkę, szczególnie w zupie :)
OdpowiedzUsuńja jakoś w zupie nieszczególnie, ale za to taką gotowaną uwielbiam :)
UsuńUwielbiam fasolkę:) Niedawno próbowałam czarnej odmiany, wcześniej się z taką nie spotkałam..
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Fasolka zielona (i żółta), to zaraz obok szparagów i bobu warzywo za którym czekam cały rok :) Co roku latem staram się zjeść tych warzy tyle żeby mieć dość na cały rok i nigdy się to nie udaje :P Za szparagami tęsknię już dzisiaj. W październiku pewnie zatęsknię za świeżą fasolką :( ach... byle do wiosny (2015) :D
OdpowiedzUsuń