środa, 26 września 2012

KULINARNIE: faszerowana cukinia

Chciałabym podzielić się z Wami kolejnym przepisem cukiniowym, jak pewnie już zauważyliście, jest to jedno z moich ulubionych warzyw :) Zamieszczałam już przepis na cukinię faszerowaną mięsem, ale dzisiaj postanowiłam poeksperymentować z serem. Może nie jest to danie dietetyczne, ale raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić, wszystko z umiarem i jest okej :)


do przygotowania takiego dania potrzebujemy:

- 1 cukinię
- 1 ser pleśniowy
- ser żółty (według uznania)
- przyprawy

Cukinię obieramy ze skóry oraz usuwamy pestki, zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub pod folią aluminiową 15 minut w temp 180 stopni. Ser pleśniowy kroimy w plastry, żółty ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cukinię wyjmujemy z piekarnika, doprawiamy do smaku, układamy na niej ser pleśniowy i posypujemy żółtym, zapiekamy ok 10-15 w temp 180 stopni.

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. uwielbiam ser pleśniowy! dlatego bardzo mi się podoba taka wersja cukinii!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam cukinie A TA wygląda smakowicie...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...